autovakantie

Een perfecte autovakantie

Nu de zomer nadert wordt het tijd om na te denken over een perfecte autovakantie. Hoewel het stressvol kan zijn om met het hele gezin een aantal uur in de auto te zitten, kan het juist ook een hele leuke ervaring zijn en het begin van de vakantie. Of je nu dus onderweg bent naar een camping in Spanje, een vakantiehuis in Frankrijk of naar de bergen in Oostenrijk, wees goed voorbereid zodat ook jij van deze vakantie kan genieten. 

Hierdoor dus twee tips die je zeker kunnen helpen om de lange autorit, wat minder lang te laten voelen. 

autovakantie

Een autovakantie met jonge kinderen

Jonge kinderen en autovakantie in een zin, maken veel ouders zeer gestresst. Het is namelijk lastig voor jonge kinderen om uren aan een stuk door stil te zitten. Zo vervelen ze zich snel en kunnen ze hun energie niet kwijt waardoor ze humeurig kunnen worden. Gelukkig kan je hier wat aan doen. Zo kan je beginnen met de rit wanneer het voor de kinderen bedtijd is. Hierdoor kunnen ze in de auto slapen en kan jij al een groot stuk van de reis rijden. Daarbij is het ook verstandig om genoeg spullen mee te nemen voor in de auto. Denk aan een boek, tekenboek, knuffel en spelletjes.

Wissel af

Wanneer je autovakantie ongeveer 10 uur rijden of langer duurt, is dit natuurlijk lastig om in een stuk te rijden. Wissel het rijden dus af zodat je ook af en toe kan rusten en probeer ook een paar pauzes in te lasten. Zo kan je wat eten langs de weg maar ook gelijk je benen strekken en kinderen hun energie uit rennen. Als je 10 uur lange reis hierdoor langer duurt, kan je dit het beste gewoon accepteren. Liever een lange, ontspannen reis dan gestressed op je vakantiebestemming aankomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *