Wat is een drive-in show?

Ben je van plan om een feestje te organiseren omdat je bijvoorbeeld 50 wordt of omdat je 25 jaar getrouwd bent? Dan kan dat feestje natuurlijk niet zonder goede muziek. Veel mensen boeken dan ook een leuk coverbandje of juist een dj, wanneer je een professionele dj inhuurt zal je meestal gebruik maken van een drive-in show. Maar wat is dit nou precies?

Een compleet pakket

In principe is een drive-in show een compleet pakket wat je inhuurt, op sommige locaties zal namelijk geen apparatuur aanwezig zijn waarmee de dj zijn muziek af kan spelen. Bij een drive-in show neemt een dj zijn eigen apparatuur mee waarmee hij voor een mooi feestje kan zorgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zijn eigen mixer, microfoons en headset maar ook zijn eigen boxen en een lichtset. Hiermee kunnen ze feestlocatie omtoveren tot een heuse discotheek. Ben jij toevallig opzoek naar een dj met een drive-in show? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van de drive-in show van Psound

De voordelen van een drive-in show

Het inhuren van een drive-in show heeft meerdere voordelen waardoor het heel aantrekkelijk is om hier gebruik van te maken. Deze voordelen zijn onder andere de volgende: 

  • Ga je bijvoorbeeld trouwen en heb je je droomlocatie gevonden? Dan wil je natuurlijk alles op alles zetten om het feest op die desbetreffende locatie te geven. Het kan echter zijn dat het benodigde apparatuur niet op die locatie aanwezig is, met een drive-in show is dat dus geen probleem aangezien de dj een complete set meeneemt. 
  • Je hoeft geen rekening te houden met de installatie van de benodigde apparatuur. Stel dat je een dj inhuurt die niet beschikt over de juiste apparatuur en dat de locatie deze ook niet heeft, dan zul je via een ander extern bedrijf deze apparaten in moeten huren en moeten installeren. Met een drive-in show heb je hier verder geen omkijken naar en kun jij je volledig richten op de uitstraling en inrichting van de locatie. 
  • Het is altijd een groot voordeel dat de dj op zijn of haar eigen apparatuur kan spelen, deze kent de dj namelijk volledig en zal waarschijnlijk erg goed onderhouden zijn. Ook de software is hierbij van belang, omdat elk programma natuurlijk anders is. De dj zal met zijn eigen spullen binnen komen en weet precies hoe alles opgebouwd moet worden, de dj kan dan gelijk aan de gang gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *