Stellen stappen weer in huwelijksbootje

Trouwen anno 2021: liever kwaliteit dan kwantiteit 

Amsterdam, donderdag 8 april 2021- Veel stellen willen niet langer wachten en gaan dit jaar trouwen, aldus weddingplanner Pascalle Koldenhof, wiens agenda aankomende zomer vol gepland is. Ook op sociale media neemt het aantal huwelijksaanzoeken aanzienlijk toe. Sander Lusink van maatpakkenspecialist Oger merkt dat de vraag naar trouwpakken toeneemt ten opzichte van 2020: “Men beseft wellicht tijdens de lockdown of de relatie echt goed is of niet.”


Begin 2020 werden veel huwelijken geannuleerd. Het CBS publiceerde 143.497 huwelijken van afgelopen jaar versus 163.351 in 2019. Pascalle Koldenhof, weddingplanner uit Amsterdam: “Corona kwam als een harde hamer binnenvallen en iedereen reageerde hier serieus op en annuleerde de trouwerij.” Dit jaar merkt ze echter dat mensen die de bruiloften doorgeschoven hebben naar de zomer, het nu tóch door laten gaan, ondanks de herhaaldelijke lockdowns. Koldenhof: “Ik krijg het aangenaam druk deze zomer. Stellen willen niet meer wachten met het bouwen aan hun toekomst. “

Nieuwe manier van trouwen

Voorheen wilden mensen hun bruiloft met zoveel mogelijk andere mensen delen. Koldenhof: “Stellen willen nog steeds traditioneel trouwen, maar grote huwelijken zijn van de baan. Echter, dat maakt het niet minder leuk! Er is nu een nieuwe manier van trouwen waarbij het gevoel en het samenzijn nog meer wordt gewaardeerd. Liever kwaliteit dan kwantiteit. Je beleeft de bruiloft bewuster omdat we door de pandemie allemaal weten dat veel dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. De zomer is het meest geliefde jaargetijde. Veel mensen willen in Zuid-Nederland of Zuid-Frankrijk trouwen vanwege het mooie weer. In de buitenlucht is coronaproof en: je mag buiten meer mensen uitnodigen. Als je toch binnen trouwt, mag je 30 mensen verwelkomen.”

Geen gastenlijst stress

Sander Lusink, brand director van Oger: “We merken dat dit jaar steeds meer heren bij ons komen om een trouwkostuum aan te meten. Ze vertellen dat ze juist nu in klein comité hun liefde voor elkaar willen bevestigen. Er is geen gastenlijst stress meer én de kosten zijn lager. Zo’n eigen intiem feestje met elkaar is blijkbaar zo slecht nog niet.” De zoon van Ronald Koeman, Tim Koeman was met zijn getuigen in de Oger Boardroom om zijn trouwpak samen te stellen; hij gaat in juni in Portugal trouwen. Zijn broer is een van de getuigen en moeder Bartina was mee om het pak te keuren. Tim: “We zouden eigenlijk in oktober 2020 trouwen. Nu hopen we dat we in juni 2021 ervoor kunnen gaan. Als Portugal code oranje aanhoudt, kan ik mijn gasten niet verplichten om in quarantaine te gaan. Als alles toch doorgaat, komen er 80 gasten naar ons huwelijk. Ik heb een mooi lichtbeige pak bij Oger gekocht. Mijn ouders zijn al jaren klant en ik dacht: als ik ga trouwen wil ik heel graag ook een pak van Oger. Mijn getuigen hebben een Oger-pak in een iets donkerdere teint: een mooi plaatje. Iedereen wordt getest voor de bruiloft. Zo hoeven we ons geen zorgen te maken dat iemand besmet wordt.”

Buitenbruiloften

Hoe zien bruiloften er nu uit? Koldenhof: “Veel stellen vieren het in twee dagen, dit is ‘het’ nieuwe trouwen. Dus: één dag de trouwerij en een private dinner party, de andere dag het feest voor vrienden en collega’s of bijvoorbeeld een lunch of Tenue de Ville feest. Alles gebeurt veelal buiten. Het prettige is dat je zo de tijd kunt nemen voor mensen en meerdere outfits aan kunt. Bang voor besmettingen zijn klanten niet, omdat je in de voorbereidingen echt rekening houdt met die anderhalve meter, zoals bij de tafelopstelling. Er worden mooie mondkapjes geborduurd voor ouderen, en je kunt iedereen een coronatest laten doen. Mensen koesteren momenten van vreugde echt meer dan normaal. Laatst bij Oger in de winkel kreeg mijn klant een koninklijke behandeling en vertelde hij dat het heel bijzonder voelde: als de cherry op de cake.”

Zelf je outfit ontwerpen

Sander Lusink: “Of je nu gaat trouwen in de zomer of in de winter; wij zorgen voor de juiste outfit met de beste bijpassende stoffen. Je bent je eigen ontwerper en kunt alles zelf kiezen: de voering, knopen en zelfs bijpassende initialen met je eigen trouwdatum erin. Alles is mogelijk: specifieke wensen zoals trouwen in driedelig kostuum, smoking of zelfs in jacquet. Er zijn ook heren die in een relaxte sfeer willen trouwen en minder formeel voor het altaar willen verschijnen. Ook hiervoor hebben we de oplossing van een frisse combinatie van een net jasje op een casual broek, een mooi maatshirt maar wel zonder das en inclusief luxe sneakers. Eigenlijk is alles nu mogelijk bij Oger voor jouw grote dag.”

Zie hier een video:

Over OGER traveling tailor & wedding tailor

Oger biedt het Instore Wedding Arrangement en de Wedding Tailor aan huis aan. Je bepaalt zelf waar en wanneer je opgemeten wilt worden. Meetsessies mogen in de winkel 45 min duren en thuis natuurlijk wat langer. Met de juiste service en goede telefonische informatie vooraf kan er niks meer misgaan. Ga online naar www.oger.nl/trouwpak voor meer Oger Wedding inspiratie en boek daar meteen online uw maatwerkafspraak voor uw trouwpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *